„Želim doživjeti 150 godina!“ - Poznati dugovječni Sarajlija ispričao pomoću čega sebi produljava život

Nikola Ageljić iz Sarajeva rodio se u Austro-Ugarskoj 1896. godine i preživio revoluciju, dva svjetska rata, komunizam i sve bivše vlade i predsjednike. Uvršten je na spisak najstarijih ljudi u Knjizi rekorda BIH – 14. ožujka je napunio 107 godina.

Nikola je nadživio toliko svojih vršnjaka, ali i mnogu djecu svojih vršnjaka.

Djed, a već i pradjed, redovito odlazi na liječničke preglede. Svake godine liječnici govore jedno te isto: potpuno je zdrav, već sutra bi mogao optrčati državu.

Bez obzira na toliko dugačak život, Nikola Ageljić je rijetko napuštao svoje selo i uvijek je odbijao kad su mu djeca predlagala preseliti se u grad. Starost je ipak starost, mislila su djeca. Ali starost ovom djedu ništa ne znači.

Nikola Ageljić živi u najobičnijoj kući koja mu je ostala od pokojne žene. Djed vodi računa o kući. Osim kuće, ima i vrt – 10-ak hektara koje sam obrađuje svake godine. A brine se i o domaćim životinjama: kravi, nekoliko koza i kokoškama.

Posjetio sam ga da bih odradio intervju i otkrio njegovu glavnu tajnu – kako toliko dugo živjeti. Sjedeći za stolom, shvaćamo da Nikola ima mnogo posla. Ne želimo previše vremena potrošiti na naša pitanja, odmah prelazimo na razlog zbog kojeg smo došli.

- Nikola, proživjeli ste tako dug život. Mnogo dulje od bilo koga drugog. Kako ste to uspjeli?

- Već sam mnogo puta govorio svakome tko me je to pitao (novinari redovito dolaze kod ovog starca). Sve je u čistim venama. To me je naučio još Brajko prije rata. Brajko je živio kod nas u selu, bio je travar. Svi iz sela išli su kod njega na liječenje, a dolazili su i iz drugih sela. A u ratu su ga pozvali da liječi vojnike i nije se više ni vratio. Tad smo živjeli pored njega.

Uvečer smo svi sjedili zajedno. Družili smo se. A on je pričao što i kako treba liječiti. Tad mi je bila živa sestra. Imala je probleme sa zdravljem. Roditelji su joj liječili vene i njezino stanje se počelo popravljati. Od tada smo se uvjerili da su vene glavno na što treba paziti. Od tada cijela obitelj pazi na to. Roditelji su mi, istina, tragično poginuli 87. godine. A sestra mi je također dugo živjela, ali kraće od mene. Umrla je sa 95 godina. I svojoj djeci sam uvijek davao savjete da treba paziti na vene.

Zato što je tajna dugovječnosti u venama i treba ih čistiti s vremena na vrijeme. Ali to nitko ne radi, zato kratko i žive. To se osobito odnosi na umirovljenike u gradu. Vole piti tablete i misliti da će im one pomoći. Kad sam bila u gradu kod unuke to me je mnogo iznenadilo. Svi su bili bolesni već sa 60 godina. Eto kako tablete pomažu. Na kraju krajeva, kemija je sve preuzela. A kada bi čistili vene, bili bi zdravi i aktivni kao i ja.

- Nikola, što vi mislite, ako čovjek slaboga zdravlja počne čistiti vene, može li poživjeti dulje?

- Naravno! A kako drugačije? Eto, ocijenite sami. Krv teče po venama, hrana za sve organe. Što je hrana bolja, organi su zdraviji. Zdravlje čovjeka polazi od zdravlja vena. Ali vene se s vremenom zaprljaju. Jer u krvi može biti prljavštine i svakakvih neprobavljivih tvari koje se talože u venama. Prosto nemaju gdje otići. Tako se vene zaprljaju, kao cijevi u kuhinji. Krv prestaje dolaziti do unutarnjih organa. Zato oni gladuju i razbole se. Bubrezi, želudac, jetra ili mokraćni mjehur – sve strada od lošeg snabdijevanja krvi. Čak i glava. Zamislite, na primjer, da ja prestanem kravu hraniti kako treba. Odmah će se razboljeti!

A ako se snabdijevanje krvlju popravi, organi će ozdraviti. Možda čovjek neće poživjeti ovoliko dugo kao ja, ali će sigurno živjeti dulje. 3,5, a možda čak i 10 godina. Ranije su se tako svi liječili, kada tableta nije ni bilo i svi su bili zdravi.

A sjetio sam se jedne priče. Pisala mi je jedna žena. Njezin muž se dosta mučio sa hipertenzijom. Imao je nekoliko predinfarktnih stanja. Liječnici su govorili da neće dugo poživjeti. Da se kupi mjesto na groblju. Također me je pitala čime da ga izliječi. Možda znam kakvu tajnu. Posavjetovala sam da mu se očiste vene. Nikakvu drugu tajnu ne znam. Od tad je prošlo više od 10 godina. Čovjek je živ, zdrav i uopće nema hipertenziju. Svi u obitelji su počeli čistiti vene nakon toga. A mene sad zovu svake godine na rođendan. I ima još mnogo takvih priča.

Novinari su me često pitali o tome, a ja sam im uvijek isto odgovarao. Ali, izgleda da me nitko ne sluša. Uzalud! Kad bi se čistili vene, moguće je dugo živjeti i što je najvažnije, biti zdrav! Ničeg lijepog nema u dugom životu i bolesti.

Prema podatcima MPA začepljenje vena predstavlja uzrok 93% razvoja bolesti: od bolesti gastrointestinalnog trakta do kvarenja vida

- A kako vi čistite vene? Sami? Možete li dati recept našim čitateljima?

-- Ranije sam ih sam čistio. Skupljao sam ljekovite biljke posebno zbog toga. Ranije sam imao više snage. Sam sam išao u šumu kad je trebalo, sušio i pripremao bilje. Dva puta godišnje sam radio čišćenje vena. Češće nije potrebno jer se ne stignu prije isprljati. Ali sada ne skupljam biljke sam.

Prestao sam to raditi prije 15 godina. Moja starija kćer živi u Njemačkoj. Donosi mi preparat, odnosno čaj koji mi dođe po jeftinoj cijeni preko pošte. Sad njime čistim vene. Blagica, ona je kod nas poštar, donese mi ga kući. Ovo sredstvo pomaže još i bolje nego ljekovito bilje. Jer kao što vidite, nemam snage da ih sakupljam. Iako sam zdrav, starost ipak pokazuje da je tu. Starost vas uspori, ali ne smije se stati.

- A kako se zove taj čaj?

- E, više se ne sjećam. Treba to pitati moju kćer. Dat ću vam njezin broj telefona, pa nju pozovite. Doduše, ona živi u Njemačkoj, koštati će vas puno...

Nikola Ageljić je nešto tražio u susjednoj sobi. Nakon toga je donio staru bilježnicu – djed zapisuje u nju sve brojeve telefona po starinski.

Odlučili smo pozvati njezinu kćer u Njemačkoj i pitati je za ovaj čaj. Njezina kćer je rekla da doista šalje taj čaj za čišćenje vena, ali je na njemačkom, a ne na bosanskom. Njemačke ljekovite čajeve ne može slati preko granice bez certifikata. A na bosanskom se čaj zove Hypertea.

Odlučili smo istražiti taj čaj i općenito proceduru čišćenja vena i koliko je ona korisna kod liječnika. Docent Denis Hadžić, doktor medicinskih znanosti, akademik, glavni liječnik na odjelu kardiovaskularne kirurgije na klinici Magladeni pristao je odgovoriti na naša pitanja da li je doista korisno čistiti vene.

-Docent Denis Hadžić, li je doista korisno čistiti vene?

S vremenom, sve više liječnika prihvata mišljenje da je to krajnje korisna procedura koja je sposobna ne samo produljiti životni vijek, nego i poboljšati zdravlje čovjeka. Danas se u inozemstvu liječenje raznih bolesti (na primjer, bolesti bubrega i jetre) često dopunjava terapijom za čišćenje vena. Zato što su vene začepljene kolesterolom lošim za zdravlje! A ne govorim o tim pacijentima koji imaju kardiovaskularne bolesti ili, na primjer, hipertenziju. Oni obavezno moraju čistiti vene.

- Kako izgleda čišćenje vena čajem Hypertea?

- Ovaj čaj sadrži poseban oblik vitamina E koji se naziva alfa-tokoferol. Ta tvar može prodrijeti unutar molekula kolesterola i uništiti ih iznutra. Rezultat kursa uporabe ovog čaja je potpuno čišćenje vena od naslaga kolesterola na zidovima vena, a osim toga, rastvaraju se i trombovi. U 96% slučajeva nakon čišćenja vena, kod pacijenata se normalizira tlak.

Želim vam pokazati statistiku primjene čaja kod običnih pacijenata na našoj klinici. Temeljito pratimo rezultate liječenja. Ukupno se kod nas čajem Hypertea liječi oko 10000 pacijenata. Evo njihovih rezultata:

  • Tlak se potpuno stabilizira (hipertenzija nestaje) - 98% ispitanika
  • Srčani ritam se normalizira - 97% ispitanika
  • Nestaju glavobolje - 99% ispitanika
  • Popravlja se vid - 74% ispitanika
  • Povećava se učinkovitost liječenja kroničnih bolesti - 92%
  • Značajna poboljšanja zdravlja uopće - 99% ispitanika

Vidite da su rezultati prosto izuzetni. Ali tu ništa ne iznenađuje.

Sam Hypertea kreirali su na vodećem medicinskom fakultetu za kliničku kardiologiju u Berlinu. Osim alfa-tokoferola, sadrži i oko 50 vitamina, makro i mikroelemenata korisnih za srce i vene. Navesti ću nekoliko njih

Ekstrakt lišća aloje

Ojačava i tonizira zidove vena. Snižava vjerojatnost stvaranja ateroskleroze i hipertenzijske krize

Ekstrakt ploda gloga

Normalizira propustljivost malih kapilara

Ekstrakt biljke matičnjaka

Ojačava srčani mišić Sprečava pojavu infarkta

Ekstrakt sjemenki bundeve

Povećava razinu kisika u krvi

Ekstrakt čage

Širi vene, snižava tlak odmah poslije prijema

Gdje se može nabaviti Hypertea po najpovoljnijoj cijeni?

Hypertea od početka 2020. godine nije više dostupan u apotekama već se može naručiti isključivo putem interneta te se poštom dostavlja na vašu adresu. Plaća se pouzećem. Na ovaj način znatno se smanjila cijena čaja te ga svatko može dobiti u roku od 2-3 dana na svoju kućnu adresu.

Hypertea više nije dostupan u apotekama jer je došlo do konflikta zbog pohlepe farmaceutskih mreža koje su zahtijevale da im proizvođač čaja Hypertea plati 117 KM za svako prodano pakiranje! Dodavanjem ovako velike marže na cijenu proizvoda (cijena liječenja čajem Hypertea u nekim sarajevskim apotekama dostizala je i 390 KM), ljekarne su htjele uvesti dodatne naplate.

Predstavnici farmaceutskih kompanija tvrdili su da je njihov zahtjev razuman. Na ovaj način oni bi mogli nastaviti svoju aktivnost. Hypertea je lijek koji je potreban pacijentu svakih 7 do 10 godina. Nadalje, nakon što se vene očiste proizvodom Hypertea pacijentima nisu potrebni medicinski lijekovi koje su koristili. Niko ne mora uzimati lijekove da bi smanjio krvni pritisak ili ublažio bolove u zglobovima. Potražnja za lijekovima za astmu i dijabetes je značajno smanjena. To, naravno, znači veliku finansijsku štetu za farmaceutske kompanije. Zato su htjeli staviti toliko visoku maržu na cijenu proizvoda Hypertea.

Kao rezultat toga, proizvođač čaja Hypertea je raskinuo ugovor s apotekama i u potpunosti ga počeo prodavati putem interneta. Zapravo je to najbolja odluka. Zato više nemaju problema poput plaćanja najamnine ili borbe za dobivanje polica u apotekama. Dakle, Hypertea je sada dostupan svima, za razliku od vremena kad je bio dostupan u apotekama.

Poseban popust od 50% za narudžbu Hypertea-a na ograničeno vrijeme

Naš Institut u suradnji sa Sveučilištem za medicinu i farmaciju i proizvođač čaja Hypertea su u okviru projekta za distribuiranje lijekova putem interneta lansirali program popusta na ograničeno vrijeme.

Svatko tko ostvari pravo na popust od 50% može dobiti Hypertea po sniženoj cijeni od 55 KM umjesto redovne cijene od 110 KM.

Napomena: popust od 50% vrijedi u i dostupan je u strogo ograničenim količinama.


1 PAKOVANJE = 55 KMKomentari (16)

Berislava Andlovec

Mnogo hvala za interesantni članak. Naručila sam Hypertea.

Ladoslav Macarol

Odličan čaj. Potpuno se slažem sa svime. Ranije me je sve stalno boljelo, te jedno, te drugo. Kad sam počeo čistiti vene čajem Hypertea, prestale su me mučiti mnoge bolesti. Svima preporučujem!

Ognjen Mađar

I ja sam čistio vene ovim čajem. Predložio mi je poznanik kardiolog za liječenje hipertenzije. Imam 63 godine. Tlak raste sa 53 godine. A u posljednje vrijeme tlak je skakao često i jako. Liječnik (drug iz djetinjstva) ispričao mi je za taj program i savjetovao me je naručiti ovaj čaj prije 3 mjeseca. Sad je s tlakom kod mene sve normalno. Ovaj čaj je čudo.

Mirko Nakir

I meni je pomogao. Već dugo imam hipertenziju – 7 godine me muči ova bolest. Već sam bio spreman piti tablete cio život, ali nakon kursa čaja Hypertea tlak se potpuno prestao dizati. Svima ga preporučujem, pomoći će!

Slavica Pavlović

Mnogo hvala djedu što je sve ovo ispričao

Vjekoslava Sablić

Hvala. Zaista zanimljivo. Ostavila sam zahtjev. Obećali su mi da ću za 5 dana dobiti lijek. Nadam se.

Darko Sabrić

Meni se Hypertea svidio. Koristio sam ga prošlog ljeta. Hipertenzija je nestala! Ni ja nemam nikakvih simptoma i skokova tlaka. Sam sam u čudu. Osjećam se za 5+.

Vedrana Mačković

Pročitala sam detalje o čaju na navedenoj stranici. Zadivljujuće!

Dragoslav Gabela

Najbolji od svih čajeva. Provjereno!

Stana Hailo

I ja redovito čistim vene. Imam 81 godinu. Osjećam energiju i zdravlje. Mnogi moji vršnjaci su davno umrli.

Kvita Kačar

Naručivala sam Hypertea na ovoj stranici. Nasljedno imam hipertenziju, već 3. stupanj. Stalno sam bila na lijekovima. Tlak se rijetko spuštao ispod 180/110. Sad se potpuno normalizirao nakon korištenja Hypertea. Ovo je pravi spas!

Venceslav Erceg

Susjed se često žalio na razne bolesti. Od želuca do srca. A posljednji mjesec ga viđam i aktivan je i pun života. Rekao mi je da je koristio Hypertea. Ima 72 godine.

Branka Bačević

Hvala. Naručila sam sebi i mužu. Pitala sam konzultanta je li ostalo još dosta pakiranja na popustu. Rekao je da nema preko 500, ali da ih još ima. Savjetujem da požurite ako želite naručiti.